Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pani Walewska, inaczej pychotka, to pyszne, popularne i proste ciasto z masą budyniową, bezą a dla przełamania słodkości dodatkowo z dżemem z czarnej porzeczki. W wydaniu DecoMorreno z dodatkiem najlepszego kakao.
CIASTO KAKAOWE |
|||
450 | Gramów | ||
![]() |
|||
50 | Gramów | ||
![]() |
|||
1.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Kostka |
masło
|
|
200 | Gramów |
cukier
|
|
4 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
2 | Sztuki |
białko jaja kurzego
|
|
BEZA: |
|||
4 | Sztuki |
białko jaja kurzego
|
|
2 | Szklanki |
cukier puder
|
|
2 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
KREM BUDYNIOWY: |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
2 | Szklanki |
mleko UHT 3,2%
|
|
2 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
3 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Opakowanie |
CUKIER WANILIOWY
|
|
1 | Kostka |
masło
|
|
150 | Gramów |
cukier puder
|
|
DODATKOWO |
|||
1 | Sztuka | ||
![]()
Dżem 100% z owoców Czarna porzeczka
|
|||
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |