Ciasto orzechowe z miodem

m7
Ciasto orzechowe z miodem

1

4 / 1

Ciasto dla fanów połączenia orzechów i miodu. Polecamy łatwy przepis na ciasto z użyciem orzechów i miodu, które jest pyszne, miękkie i aromatyczne.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

100 mleko

2 łyżeczka proszek do pieczenia

300 g mąka pszenna tortowa lubella

200 g orzechy laskowe

150 g cukier

200 g masło

1 szt. cukier waniliowy

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. polewa czekoladowa

10 szt. orzechy włoskie

3 łyżka miód

Przygotowanie


1

Orzechy zmielić w młynku do kawy lub maszynką, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.

2

Masło utrzeć z cukrem, miodem i cukrem waniliowym, dodać jako i wsypać suche składniki.

3

Na końcu wlać mleko, dokładnie wymieszać.

4

Prostokątną formę o wymiarach ok. 20 na 30 cm natłuścić, na spód położyć papier do pieczenia, przełożyć masłem.

5

Piec przez 55 minut w temperaturze 17o stopni.

6

Wyjąć z piekarnika, wystudzić.

7

Gdy ciasto wystygnie można je udekorować polewą czekoladową i orzechami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły