1

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
100 Mililitrów
mleko
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
Orzechy laskowe
150 Gramów
cukier
200 Gramów
masło
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
polewa czekoladowa
10 Sztuk
orzechy włoskie
3 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Orzechy zmielić w młynku do kawy lub maszynką, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
  2. Masło utrzeć z cukrem, miodem i cukrem waniliowym, dodać jako i wsypać suche składniki.
  3. Na końcu wlać mleko, dokładnie wymieszać.
  4. Prostokątną formę o wymiarach ok. 20 na 30 cm natłuścić, na spód położyć papier do pieczenia, przełożyć masłem.
  5. Piec przez 55 minut w temperaturze 17o stopni.
  6. Wyjąć z piekarnika, wystudzić.
  7. Gdy ciasto wystygnie można je udekorować polewą czekoladową i orzechami.

Opis

Przepis posiadam z czasopisma "Dobre rady". W tym roku po raz pierwszy piekłam go na święta. Warto wypróbować bo dobrze smakuję.

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!