Ciasto orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ela
![Ciasto orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822391.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
2 szkl. lubella mąka luksusowa
1.50 szkl. cukier
1 kostka margaryna
1 szkl. orzechy włoskie
4 szt. jajka kurze całe
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. proszek do pieczenia
5 łyżka mleko uht 3,2%
Przygotowanie
1
Orzechy posiekać. Margarynę zmiksować z orzechami i cukrem.
2
Dodawać pojedynczo jaja. Masę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem.
3
Przygotowane ciasto przełożyć do j formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.