Ciasto orzechowe

ela
Ciasto orzechowe

0

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 szkl. lubella mąka luksusowa

1.50 szkl. cukier

1 kost. margaryna

1 szkl. orzechy włoskie

4 szt. jajka kurze całe

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 łyżeczka proszek do pieczenia

5 łyżka mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

Orzechy posiekać. Margarynę zmiksować z orzechami i cukrem.

2

Dodawać pojedynczo jaja. Masę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem.

3

Przygotowane ciasto przełożyć do j formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły