Ciasto orzechowe
ela
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 szkl. lubella mąka luksusowa
1.50 szkl. cukier
1 kostka margaryna
1 szkl. orzechy włoskie
4 szt. jajka kurze całe
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. proszek do pieczenia
5 łyżka mleko uht 3,2%
Przygotowanie
Orzechy posiekać. Margarynę zmiksować z orzechami i cukrem.
Dodawać pojedynczo jaja. Masę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Przygotowane ciasto przełożyć do j formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.