Ciasto orzechowe

ela
Ciasto orzechowe

0

0 / 0

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

15 dag. margaryna

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szkl. orzechy mielone

1 szkl. jabłka

1 szkl. mąka lubella puszysta poznańska

1 szkl. mąka krupczatka lubella

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 szt. białka

Przygotowanie


1

Utrzeć margarynę z żółtkami i dodać zmielone orzechy.

2

Dodać mąkę, jabłka( wcześniej ugotuj je bez cukru) , sodę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie.

3

Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

4

Wlać do płaskiej formy i piec około 50 minut.

5

Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

244

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły