Ciasto orzechowe
ela
0
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
15 dek. margaryna
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szkl. orzechy mielone
1 szkl. jabłka
1 szkl. mąka lubella puszysta poznańska
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżeczka proszek do pieczenia
4 szt. białka
Przygotowanie
1
Utrzeć margarynę z żółtkami i dodać zmielone orzechy.
2
Dodać mąkę, jabłka( wcześniej ugotuj je bez cukru) , sodę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie.
3
Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
4
Wlać do płaskiej formy i piec około 50 minut.
5
Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.