Ciasto orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ela
![Ciasto orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975039067.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
15 dag. margaryna
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szkl. orzechy mielone
1 szkl. jabłka
1 szkl. mąka lubella puszysta poznańska
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szt. białka
Przygotowanie
1
Utrzeć margarynę z żółtkami i dodać zmielone orzechy.
2
Dodać mąkę, jabłka( wcześniej ugotuj je bez cukru) , sodę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie.
3
Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
4
Wlać do płaskiej formy i piec około 50 minut.
5
Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.