Ciasto orzechowe

ela
Ciasto orzechowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

15 dag. margaryna

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szkl. orzechy mielone

1 szkl. jabłka

1 szkl. mąka lubella puszysta poznańska

1 szkl. mąka krupczatka lubella

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 szt. białka

Przygotowanie


Utrzeć margarynę z żółtkami i dodać zmielone orzechy.

Dodać mąkę, jabłka( wcześniej ugotuj je bez cukru) , sodę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie.

Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

Wlać do płaskiej formy i piec około 50 minut.

Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

244

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły