Ciasto orzechowe
ela
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
15 dag. margaryna
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szkl. orzechy mielone
1 szkl. jabłka
1 szkl. mąka lubella puszysta poznańska
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szt. białka
Przygotowanie
Utrzeć margarynę z żółtkami i dodać zmielone orzechy.
Dodać mąkę, jabłka( wcześniej ugotuj je bez cukru) , sodę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie.
Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Wlać do płaskiej formy i piec około 50 minut.
Gdy ciasto przestygnie posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
244
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.