Ciasto orzechowe
JowitaPerchal
Ciasto z dużą ilością orzechów przełożone dżemem i budyniem. Kruchy spód i dwie warstwy posypane orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto z dużą ilością orzechów przełożone dżemem i budyniem. Kruchy spód i dwie warstwy posypane orzechami włoskimi.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
80 g margaryna zwykła
4 łyżka cukier
1 szt. budyń śmietankowy
400 mleko 2%
1 szkl. orzechy włoskie
Przygotowanie
Ciasto kruche zagniatamy z podanych składników z dodatkiem siekanych orzechów. Wyklejamy nim formę i wstawiamy do piekarnika.
Zagotowujemy mleko i przyrządzamy budyń według przepisu. Schładzamy.
Upieczone i wystudzone ciasto smarujemy czekodżemem, a następnie budyniem. Całość posypujemy orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten