Ciasto orzechowe

JowitaPerchal
Ciasto orzechowe

0

0 / 0

Ciasto z dużą ilością orzechów przełożone dżemem i budyniem. Kruchy spód i dwie warstwy posypane orzechami włoskimi.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

80 g margaryna zwykła

4 łyżka cukier

1 szt. budyń śmietankowy

400 mleko 2%

1 szkl. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Ciasto kruche zagniatamy z podanych składników z dodatkiem siekanych orzechów. Wyklejamy nim formę i wstawiamy do piekarnika.

2

Zagotowujemy mleko i przyrządzamy budyń według przepisu. Schładzamy.

3

Upieczone i wystudzone ciasto smarujemy czekodżemem, a następnie budyniem. Całość posypujemy orzechami włoskimi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

616

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły