Ciasto orzechowe

m7
Ciasto orzechowe

0

0 / 0

Bardzo smaczne ciasto orzechowe z polewą czekoladową. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szczyp. olejek migdałowy

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szt. polewa czekoladowa

5 łyżka mleko

25 dag. orzechy włoskie

20 dag. cukier

15 dag. margaryna

25 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą soli.

2

Ucierając, dodawać po jednym jajku.

3

Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.

4

Dodać mleko i olejek. Wymieszać.

5

Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy.

6

Piec ok.60 minut w temp. 175 C. Wyjąć, ostudzić.

7

Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła.Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły