Ciasto orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2431-1702057627144.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne ciasto orzechowe z polewą czekoladową. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
0
0 / 0
Bardzo smaczne ciasto orzechowe z polewą czekoladową. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szczyp. olejek migdałowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. polewa czekoladowa
5 łyżka mleko
25 dag. orzechy włoskie
20 dag. cukier
15 dag. margaryna
25 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą soli.
Ucierając, dodawać po jednym jajku.
Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Dodać mleko i olejek. Wymieszać.
Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy.
Piec ok.60 minut w temp. 175 C. Wyjąć, ostudzić.
Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła.Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.