Ciasto na waflu

m7
Ciasto na waflu

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne ciasto z waflem.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna

1 kostka masło

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

5 szt. jajko

3 szt. budyń waniliowy

1 szt. wafel

3 łyżka kakao decomorreno

20 dag. biszkopty

0.50 l mleko

Przygotowanie


Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy kakao oraz pianę z białek, lekko mieszamy. Następnie część ciasta wykładamy na blaszkę, układamy na to biszkopty i wykładamy drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 40 minut.

Przygotowujemy masę: gotujemy budynie, studzimy. Masło ucieramy i powoli dodajemy budyń, chwilę ucieramy na gładką masę. Następnie masę wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy suchym waflem.

Jeżeli ktoś lubi można polać polewą czekoladową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

647

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły