Ciasto na waflu

m7
Ciasto na waflu

0

0 / 0

Pyszne ciasto z waflem.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna

1 kost. masło

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

5 szt. jajko

3 szt. budyń waniliowy

1 szt. wafel

3 łyżka kakao decomorreno

20 dek. biszkopty

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy kakao oraz pianę z białek, lekko mieszamy. Następnie część ciasta wykładamy na blaszkę, układamy na to biszkopty i wykładamy drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 40 minut.

2

Przygotowujemy masę: gotujemy budynie, studzimy. Masło ucieramy i powoli dodajemy budyń, chwilę ucieramy na gładką masę. Następnie masę wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy suchym waflem.

3

Jeżeli ktoś lubi można polać polewą czekoladową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły