0

Składniki

1 Szczypta
sól
42 Gramy
drożdże
2 Szklanki
mąka
0.75 Szklanki
woda
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. w misce wymieszaj mąkę z solą, wlej rozpuszczone drożdże, zamieszaj. do miski wlej 2 łyżki oleju. wlewając do ciasta ciepłą wodę (zacznij od połowy szklanki), ugniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. jak będzie za gęste, dodaj jeszcze wody. przykryj ciasto w miseczce ściereczką i postaw w ciepłe miejsce na pół godziny. z ciasta uformuj placek. ciasto wyłożone na blasze wysmarowanej olejem i wyłożonej dodatkami należy zapiekać 20 minut.

Opis

Niezawodny sposób na ciasto do pizzy

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!