Ciasto na pierogi

m7
Ciasto na pierogi

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wypróbowałam już wiele przepisów i ten jest idealny

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 mleko

1 szczyp. sól

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

35 dag. mąka pszenna

Przygotowanie


Mąkę przesiej na stolnicę, zrób dołek, wbij w niego jajko i wlej łyżkę roztopionego masła.

Powoli wlej szklankę ciepłego mleka lub wody.

Rozrób ciasto najpierw nożem, a potem rękami ( ok. 15-20 minut), aż będzie elastyczne i gładkie.

Po przekrojeniu zobaczymy wgłębienia i dziurki wypełnione powietrzem.

Pozostaw na pól godziny by "dojrzało".

Wartości odżywcze na porcję


Energia

253

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły