Ciasto mocno budyniowe

decomorreno
Ciasto mocno budyniowe

0

5 / 3

Puszysty, niezwykle delikatny galaretkowo-budyniowy deser z mnóstwem wartości odżywczych. Bez dodatku mleka, jajek oraz bez mąki - idealnie czekoladowy, przełamany nutką wanilii. Zaserwuj sobie i bliskim tę oryginalną w formie super- foodowa przyjemność już dzisiaj!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1200 mleko kokosowe

75 g kakao decomorreno

80 g miód

150 g czekolada deserowa

2 łyżecz. agar

30 woda

1 szt. laska wanilii

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Umieść mleko kokosowe, miód, szczyptę soli oraz kakao w rondlu i podgrzej na średniej mocy kuchenki.

2

Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Spróbuj i według uznania dodaj więcej miodu.

3

Umieść agar w miseczce i wymieszaj z wodą, wlej do bazy czekoladowej.

4

Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty.

5

Wylej masę do formy sylikonowej, pozostaw do całkowitego ostygnięcia i włóż do lodówki.

6

Gdy ciasto stężeje - wyciągnij je z formy delikatnie odklejając brzegi. W razie poroblemów umieć formę na kilka sekund nad gorącą parą wodną. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły