Ciasto mocno budyniowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ciasto mocno budyniowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974359270.jpeg&w=3840&q=75)
Puszysty, niezwykle delikatny galaretkowo-budyniowy deser z mnóstwem wartości odżywczych. Bez dodatku mleka, jajek oraz bez mąki - idealnie czekoladowy, przełamany nutką wanilii. Zaserwuj sobie i bliskim tę oryginalną w formie super- foodowa przyjemność już dzisiaj!
0
5 / 3
Puszysty, niezwykle delikatny galaretkowo-budyniowy deser z mnóstwem wartości odżywczych. Bez dodatku mleka, jajek oraz bez mąki - idealnie czekoladowy, przełamany nutką wanilii. Zaserwuj sobie i bliskim tę oryginalną w formie super- foodowa przyjemność już dzisiaj!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1200 mleko kokosowe
75 g kakao decomorreno
80 g miód
150 g czekolada deserowa
2 łyżecz. agar
30 woda
1 szt. laska wanilii
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Umieść mleko kokosowe, miód, szczyptę soli oraz kakao w rondlu i podgrzej na średniej mocy kuchenki.
Czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Spróbuj i według uznania dodaj więcej miodu.
Umieść agar w miseczce i wymieszaj z wodą, wlej do bazy czekoladowej.
Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty.
Wylej masę do formy sylikonowej, pozostaw do całkowitego ostygnięcia i włóż do lodówki.
Gdy ciasto stężeje - wyciągnij je z formy delikatnie odklejając brzegi. W razie poroblemów umieć formę na kilka sekund nad gorącą parą wodną. Smacznego!