Ciasto mleczna kanapka
decomorreno
Ciasto mleczna kanapka stanowi połączenie delikatnej mlecznej masy oraz puszystego kakaowego biszkoptu. Takie zestawienie zarówno wyglądem jak również smakiem przypomina popularne batoniki dostępne w sklepach. Stanowi jednocześnie ich zdrowszą alternatywę uwielbianą zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Satysfakcja gwarantowana!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
572
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.6 / 10
Ciasto mleczna kanapka stanowi połączenie delikatnej mlecznej masy oraz puszystego kakaowego biszkoptu. Takie zestawienie zarówno wyglądem jak również smakiem przypomina popularne batoniki dostępne w sklepach. Stanowi jednocześnie ich zdrowszą alternatywę uwielbianą zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Satysfakcja gwarantowana!
16
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
300 g mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
50 g kakao decomorreno
250 g masło
125 woda
200 g cukier
5 l jaja
1 szczyp. sól
0.50 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
300 g masło
2 szkl. mleko w proszku
6 łyżka masło
5 łyżka cukier
4 łyżka kakao decomorreno
4 łyżka mleko
Przygotowanie
Masło rozpuść wraz z wodą, cukrem oraz kakao. Odstaw do wystygnięcia.
Białka ubij wraz ze szczyptą soli. Do masy czekoladowej dodaj żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Stopniowo i bardzo delikatnie wmieszaj do masy białka.
Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piecz przez 35 minut w temperaturze 180°C.
Po upieczeniu wyjmij ciasto z formy, zdejmij papier i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Następnie przekrój ciasto na pół.
W następnej kolejności przygotuj krem maślany. Mleko oraz cukier podgrzewaj, często mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.
Miękkie masło ubijaj, aż powstanie puszysty krem. Cały czas ubijając dolej do niego mleko z cukrem. Następnie partiami dodawaj mleko w proszku.
Gdy masa całkowicie się połączy - przełóż nią ciasto. Na koniec w rondelku pogrzej wszystkie składniki polewy, i udekoruj wierzch ciasta.
Ciasto włóż do lodówki i zaczekaj aż całkowicie się schłodzi. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
572
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza
Gluten
Jajka