Ciasto Milky Way

EkspertOdKuchni
Ciasto Milky Way

0

0 / 0

Ciasto Milky Way to idealny deser dla miłośników mlecznych i czekoladowych smaków. Doskonale sprawdzi się jako słodki wypiek na większe przyjęcia lub rodzinne spotkania. Połączenie dwóch warstw kakaowego biszkoptu, mlecznej masy na bazie mleka w proszku i delikatnej polewy czekoladowej zadowoli każdego łasucha. Smacznego!

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

150 g cukier

3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

3 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżeczka proszek do pieczenia

3 łyżka kakao decomorreno

2 szkl. mleko w proszku

250 g masło

0.50 szkl. mleko

150 g cukier

2 opak. cukier waniliowy

100 śmietanka 30%

Przygotowanie


1

Przygotuj biszkopt. W tym celu ubij białka na sztywno i dodaj cukier.

2

Ubitą pianę wymieszaj z żółtkami. Mąki i kakao przesiej z proszkiem do pieczenia. Wszystko dodaj do piany.

3

Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 25-30 minut w 175°C.

4

W międzyczasie przygotuj masę mleczną. Mleko zagotuj z cukrem i cukrem wanilinowym. Wystudź.

5

Masło utrzyj na puszystą, białą masę. Dodaj wystudzone mleko i mleko w proszku. Wszystko dokładnie zmiksuj.

6

Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty i przełóż je masą mleczną.

7

W rondelku na małym ogniu rozpuść czekoladę ze śmietanką. Gotową polewą udekoruj ciasto.

8

Przechowuj w lodówce (ciasto najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły