0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
konfitura truskawkowa Łowicz
300 Gramów
migdały
50 Gramów
płatki migdałowe
150 Gramów
cukier puder
4 Sztuki
jaja kurze całe
180 Gramów
masło
1 Szczypta
sól
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 st.
  2. Migdały zblenduj na mąkę.
  3. Rozpuść masło w małym rondlu.
  4. Jajka wymieszaj w misce, dodaj do nich ostudzone masło. Następnie dosypuj mąkę migdałową, cukier oraz sól i sodę.
  5. Gdy wszystkie składniki się połączą przełóż masę do tortownicy, na wierzchu wyłóż łyżką konfitury truskawkowej.
  6. Piecz w temperaturze 180 st. przez około 60 minut, aż wierzch ciasta będzie brązowy.

Opis

Najprostszy przepis na pyszne ciasto migdałowe. Zblenduj migdały na sypką mąkę. W rondelku rozpuść masło i dodaj je do uprzednio wymieszanych jajek, dosyp migdałową mąkę, cukier, sól oraz sodę. Gotowe ciasto rozprowadź równomiernie na tortownicy, wierzch pokrywając konfiturą truskawkową. Piecz ok. 60 minut.

Podobne przepisy

Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Chrupiące gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące gofry

Muffiny z orzechami

Przepis
Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Deep pizza

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Deep pizza

Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokół...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!