Ciasto Maryli R.

m7
Ciasto Maryli R.

1

0 / 0

Ciasto Maryli Rodowicz? Polska gwiazda dawno temu podzieliła się w telewizji przepisem na to ciasto. Lekkie ciasto czekoladowe z polewą i migdałami jest naprawdę pyszne.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

1.50 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. jaja kurze całe

3 łyżka kakao decomorreno

6 łyżka woda

3 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Cukier i kakao wymieszać, dodać do rozpuszczonej w wodzie margaryny, pogotować 3 minuty, odlać ½ szklanki masy a resztę przestudzić.

2

Do schłodzonej masy dodać 5 żółtek, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wszystko dobrze zmiksować aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza. Ubić pianę z 5 białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 min w 170 stopniach.

3

Kiedy ciasto ostygnie polać polewą i posypać migdałami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły