Ciasto Maryli R.
m7
Ciasto Maryli Rodowicz? Polska gwiazda dawno temu podzieliła się w telewizji przepisem na to ciasto. Lekkie ciasto czekoladowe z polewą i migdałami jest naprawdę pyszne.
1
0 / 0
Ciasto Maryli Rodowicz? Polska gwiazda dawno temu podzieliła się w telewizji przepisem na to ciasto. Lekkie ciasto czekoladowe z polewą i migdałami jest naprawdę pyszne.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1.50 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. cukier waniliowy
5 szt. jaja kurze całe
3 łyżka kakao decomorreno
6 łyżka woda
3 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Cukier i kakao wymieszać, dodać do rozpuszczonej w wodzie margaryny, pogotować 3 minuty, odlać ½ szklanki masy a resztę przestudzić.
Do schłodzonej masy dodać 5 żółtek, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wszystko dobrze zmiksować aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza. Ubić pianę z 5 białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 min w 170 stopniach.
Kiedy ciasto ostygnie polać polewą i posypać migdałami.