Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Marcinek, czyli wielowarstwowe ciasto przekładane kremem śmietankowym i oblane aromatyczną polewą czekoladową. Zadowoli każdego miłośnika słodkich wypieków i doskonale sprawdzi się na wiele okazji. Kruche placki z kremowym wnętrzem zachwycają nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Ciasto Marcinek można dowolnie udekorować ulubionymi owocami, wiórkami czekoladowymi lub płatkami migdałowymi. Smacznego!
400 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
Kostka masła
|
|
300 | Gramów |
cukier puder
|
|
2 | Sztuki |
Jajka
|
|
550 | Mililitrów |
śmietana 18%
|
|
1.4 | Litra |
śmietanka kremowa 30%
|
|
150 | Gramów |
cukier
|
|
50 | Mililitrów |
Woda gazowana
|
|
50 | Gramów |
Kakao gorzkie
|
|
2 | Łyżeczki |
ŻELATYNA
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Garść |
płatki migdałowe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |