CIASTO MARCHEWKOWE Z PŁATKAMI CHOCO KULKAMI
lubella
Dietetyczne ciasto? Choć brzmi to nierealnie, jest to zupełnie możliwe! Upiecz pyszne, a zarazem niskokaloryczne ciasto marchewkowe z lekkim aromatem piernikowym i dodatkiem wonnego cynamonu. Zachwyć rodzinę i znajomych wypiekiem, który jest smaczny i który zarazem można jeść bez obaw o nadmiarowe kilogramy!
0
0 / 0
Dietetyczne ciasto? Choć brzmi to nierealnie, jest to zupełnie możliwe! Upiecz pyszne, a zarazem niskokaloryczne ciasto marchewkowe z lekkim aromatem piernikowym i dodatkiem wonnego cynamonu. Zachwyć rodzinę i znajomych wypiekiem, który jest smaczny i który zarazem można jeść bez obaw o nadmiarowe kilogramy!
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. cukier
1 szkl. olej rzepakowy
4 szkl. marchewka
1.50 szkl. płatki lubella mlekołaki choco kulki
5 szt. jaja l
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. przyprawa do piernika
1 łyżecz. cynamon
4 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Olej, cukier i jajka wymieszać. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i cynamon. Do masy dodać 4 szklanki startej marchewki i wymieszać. Na sam koniec dodać płatki i delikatnie wymieszać.
Tortownicę ( 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Piekarnik rozgrzać do temp. 175 °C . Piec przez 30 – 40 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.