CIASTO MARCHEWKOWE Z PŁATKAMI CHOCO KULKAMI

lubella
CIASTO MARCHEWKOWE Z PŁATKAMI CHOCO KULKAMI

0

0 / 0

Dietetyczne ciasto? Choć brzmi to nierealnie, jest to zupełnie możliwe! Upiecz pyszne, a zarazem niskokaloryczne ciasto marchewkowe z lekkim aromatem piernikowym i dodatkiem wonnego cynamonu. Zachwyć rodzinę i znajomych wypiekiem, który jest smaczny i który zarazem można jeść bez obaw o nadmiarowe kilogramy!

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. cukier

1 szkl. olej rzepakowy

4 szkl. marchewka

1.50 szkl. płatki lubella mlekołaki choco kulki

5 szt. jaja l

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. przyprawa do piernika

1 łyżecz. cynamon

4 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Olej, cukier i jajka wymieszać. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i cynamon. Do masy dodać 4 szklanki startej marchewki i wymieszać. Na sam koniec dodać płatki i delikatnie wymieszać.

2

Tortownicę ( 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Piekarnik rozgrzać do temp. 175 °C . Piec przez 30 – 40 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły