Ciasto Marchewkowe
kontakt_1
Czy można wyobrazić sobie okres jesienno-zimowy bez aromatycznego ciasta marchewkowego? Ten przepis jest wyjątkowy! Błyskawiczny czas wykonania, nic skomplikowanego i ten smak - nie do zastąpienia o tej porze roku!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
609
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czy można wyobrazić sobie okres jesienno-zimowy bez aromatycznego ciasta marchewkowego? Ten przepis jest wyjątkowy! Błyskawiczny czas wykonania, nic skomplikowanego i ten smak - nie do zastąpienia o tej porze roku!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szkl. olej rzepakowy
1 szkl. cukier puder
1.50 łyżecz. soda
1 łyżecz. cynamon
1 opak. sok tymbark multiwitamina classic 100%
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. kakao decomorreno
3 szt. jajka kurze
2 szkl. marchew drobno tarta
1 szkl. mąka gryczana
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
W dużej misce wymieszać jajka z cukrem pudrem i olejem. Do masy dodać przesiane mąki wymieszane z sodą i proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do dobrze wymieszanej masy dodać startą na drobnych oczkach marchewkę.
Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 40-45 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować połówkami orzechów włoskich.