Ciasto Marchewkowe

kontakt_1
Ciasto Marchewkowe

0

0 / 0

Czy można wyobrazić sobie okres jesienno-zimowy bez aromatycznego ciasta marchewkowego? Ten przepis jest wyjątkowy! Błyskawiczny czas wykonania, nic skomplikowanego i ten smak - nie do zastąpienia o tej porze roku!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szkl. olej rzepakowy

1 szkl. cukier puder

1.50 łyżecz. soda

1 łyżecz. cynamon

1 opak. sok tymbark multiwitamina classic 100%

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. kakao decomorreno

3 szt. jajka kurze

2 szkl. marchew drobno tarta

1 szkl. mąka gryczana

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

Przygotowanie


1

W dużej misce wymieszać jajka z cukrem pudrem i olejem. Do masy dodać przesiane mąki wymieszane z sodą i proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do dobrze wymieszanej masy dodać startą na drobnych oczkach marchewkę.

2

Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 40-45 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.

3

Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować połówkami orzechów włoskich.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

609

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły