Ciasto marchewkowe

bartek

Największym atutem tego ciasto jest to, że zawsze się udaje i jest smaczne. Ciasto jest wilgotne i mocno pachnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
388
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
4.5 / 4
Największym atutem tego ciasto jest to, że zawsze się udaje i jest smaczne. Ciasto jest wilgotne i mocno pachnie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 szkl. marchew
1 szkl. olej
1.50 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka cynamon
0.50 szkl. orzechy włoskie
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksować i wymieszać z bakaliami.
Piec około 40-50 minut w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Z tych proporcji wychodzi duża blacha lub dwie keksówki.