Ciasto marchewkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Ciasto marchewkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692966.jpeg&w=3840&q=75)
Największym atutem tego ciasto jest to, że zawsze się udaje i jest smaczne. Ciasto jest wilgotne i mocno pachnie.
2
4.5 / 4
Największym atutem tego ciasto jest to, że zawsze się udaje i jest smaczne. Ciasto jest wilgotne i mocno pachnie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 szkl. marchew
1 szkl. olej
1.50 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka cynamon
0.50 szkl. orzechy włoskie
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki zmiksować i wymieszać z bakaliami.
2
Piec około 40-50 minut w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
3
Z tych proporcji wychodzi duża blacha lub dwie keksówki.