Ciasto marchewkowe

bartek
Ciasto marchewkowe

2

4.5 / 4

Największym atutem tego ciasto jest to, że zawsze się udaje i jest smaczne. Ciasto jest wilgotne i mocno pachnie.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 szkl. marchew

1 szkl. olej

1.50 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

1 łyżka cynamon

0.50 szkl. orzechy włoskie

0.50 szkl. rodzynki

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki zmiksować i wymieszać z bakaliami.

2

Piec około 40-50 minut w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.

3

Z tych proporcji wychodzi duża blacha lub dwie keksówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły