Ciasto lodowiec bez pieczenia
decomorreno
Znakomite ciasto na gorące, letnie popołudnia z owocami i bez pieczenia! Ciasto bez pieczenia z truskawkami i porzeczkami jest zarówno słodkie, ale też przełamany jest przepysznym smakiem porzeczki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
327
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 15
Znakomite ciasto na gorące, letnie popołudnia z owocami i bez pieczenia! Ciasto bez pieczenia z truskawkami i porzeczkami jest zarówno słodkie, ale też przełamany jest przepysznym smakiem porzeczki.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g biszkopty
2 szt. galaretka malinowa
500 mleko uht 3,2%
2 szt. budyń śmietankowy
0.75 szkl. cukier puder
200 g masło
20 g kakao decomorreno
250 g truskawki
250 g porzeczki
Przygotowanie
Galaretki wsyp do gorącej wody i dokładnie wymieszaj, odstaw do wystudzenia. Budynie wymieszaj z 1 szklance mleka, drugą zagotuj. Wlej mieszaninę do gotującego się mleka i energicznie mieszając zagotuj całość, aż budyń zgęstnieje. Dostaw do wystudzenia.
Utrzyj miękkie masło z cukrem pudrem, następnie dodawaj po łyżce budyniu. Podziel krem na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao. W tortownicy wyłóż spód biszkoptami, następnie rozsmaruj warstwę kakaowego kremu, następnie wyłóż kolejną warstwę kremy śmietankowego.
Przykryj owocami i zalej wystudzoną galaretką. Włóż ciasto do lodówki do całkowitego schłodzenia.