Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ciasto kukurydziane drożdżowe z polewą czekoladową to urozmaicony przepis na tradycyjne ciasto drożdżowe. Dodatek mąki kukurydzianej sprawi, że ciasto będzie miała intensywnie żółty kolor. Przepis jest na małą blachę.
300 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
150 | Gramów |
Mąka kukurydziana
|
|
100 | Gramów |
mąka pszenna tortowa
|
|
35 | Gramów |
drożdże
|
|
30 | Gramów |
rodzynki
|
|
100 | Gramów |
czekolada gorzka
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
3 | Łyżki |
masło
|
|
2 | Łyżki |
rum
|
|
0.5 | Szklanki |
Herbata zwykła
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |