Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Półkruche ciasto ze śliwkami zapiekane pod waniliową pianką z migdałami to deser, który musi zagościć u Ciebie tego lata!
Ciasto półkruche: |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
masło
|
|
4 | Sztuki |
Żółtko jajka kurzego
|
|
3 | Łyżki |
cukier
|
|
1 | Łyżka |
Śmietana kwaśna
|
|
1.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
Pianka: |
|||
0.5 | Szklanki |
cukier
|
|
4 | Sztuki |
białko jaja kurzego
|
|
1 | Sztuka |
budyń waniliowy
|
|
Dodatkowo: |
|||
0.4 | Kilograma |
śliwki
|
|
2 | Łyżki |
kasza manna
|
|
0.3 | Szklanki |
płatki migdałowe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |