0

Składniki

3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Sztuki
Aromat waniliowy
25 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
masło
5 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać tłuszcz i cukier, dokładnie posiekać nożem, następnie dodać żółtka i zapach waniliowy, zarobić ciasto nożem i zagnieść ręką, włożyć do miseczki i odstawić na godzinę do lodówki.

Opis

Moja mama zawsze robiła takie ciasto kruche.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!