0

Składniki

3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Sztuki
Aromat waniliowy
25 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
masło
5 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać tłuszcz i cukier, dokładnie posiekać nożem, następnie dodać żółtka i zapach waniliowy, zarobić ciasto nożem i zagnieść ręką, włożyć do miseczki i odstawić na godzinę do lodówki.

Opis

Moja mama zawsze robiła takie ciasto kruche.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!