Ciasto krówka
eluchap
Pyszne i słodkie ciasto dla każdego łasucha - ciasto krówka. Zachwycające i proste do zrobienia ciasto przekładane jest masą budyniową a na wierzchu polane jest słodką masą krówkową.
2
0 / 0
Pyszne i słodkie ciasto dla każdego łasucha - ciasto krówka. Zachwycające i proste do zrobienia ciasto przekładane jest masą budyniową a na wierzchu polane jest słodką masą krówkową.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 kost. masło
100 g płatki migdałowe
3 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
5 szt. jajko
2 szt. budyń śmietankowy
5 łyżka mąka krupczatka lubella
2 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka margaryna zwykła
30 dek. cukierki
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.
Wlać do prostokątnej blaszki.
Biszkopt piec w temp.180stopni C przez 30-40 minut.
Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.
Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.
Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem, przykrywamy biszkoptem, polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.