Example thumb
2

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło
100 Gramów
płatki migdałowe
3 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jajko
2 Sztuki
budyń śmietankowy
5 Łyżek
mąka krupczatka
2 Łyżki
kakao
1 Łyżka
margaryna zwykła
30 Dekagramów
Cukierki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.
  2. Wlać do prostokątnej blaszki.
  3. Biszkopt piec w temp.180stopni
  4. Czas pieczenia 30-40minut
  5. Krem:Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.
  6. Polewa:Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.
  7. Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem,przykrywamy biszkoptem polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Opis

Pyszne i słodkie ciasto dla każdego łasucha

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!