2

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło
100 Gramów
płatki migdałowe
3 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jajko
2 Sztuki
budyń śmietankowy
5 Łyżek
mąka krupczatka
2 Łyżki
kakao
1 Łyżka
margaryna zwykła
30 Dekagramów
Cukierki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.
  2. Wlać do prostokątnej blaszki.
  3. Biszkopt piec w temp.180stopni
  4. Czas pieczenia 30-40minut
  5. Krem:Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.
  6. Polewa:Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.
  7. Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem,przykrywamy biszkoptem polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Opis

Pyszne i słodkie ciasto dla każdego łasucha

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!