2

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło
100 Gramów
płatki migdałowe
3 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jajko
2 Sztuki
budyń śmietankowy
5 Łyżek
mąka krupczatka
1 Łyżka
margaryna zwykła
30 Dekagramów
Cukierki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.
  2. Wlać do prostokątnej blaszki.
  3. Biszkopt piec w temp.180stopni
  4. Czas pieczenia 30-40minut
  5. Krem:Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.
  6. Polewa:Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.
  7. Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem,przykrywamy biszkoptem polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Opis

Pyszne i słodkie ciasto dla każdego łasucha

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik Izaura z mango

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sernik Izaura z mango

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!