Ciasto krówka

eluchap
Ciasto krówka

2

0 / 0

Pyszne i słodkie ciasto dla każdego łasucha - ciasto krówka. Zachwycające i proste do zrobienia ciasto przekładane jest masą budyniową a na wierzchu polane jest słodką masą krówkową.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło

100 g płatki migdałowe

3 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

5 szt. jajko

2 szt. budyń śmietankowy

5 łyżka mąka krupczatka lubella

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka margaryna zwykła

30 dag. cukierki

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.

2

Wlać do prostokątnej blaszki.

3

Biszkopt piec w temp.180stopni C przez 30-40 minut.

4

Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.

5

Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.

6

Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem, przykrywamy biszkoptem, polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

352

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły