1

Składniki

300 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Łyżeczka
ŻELATYNA
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
polewa czekoladowa
2 Sztuki
brzoskwinia w syropie
3 Łyżki
wiórki kokosowe
6 Łyżek
cukier
6 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy na przemian po żółtku, po łyżce cukru i po łyżce mąki delikatnie mieszając masę, na koniec dodajemy proszek do pieczenia.
  2. Masę na ciasto rozsmarowujemy na wyłożonej papierem dopieczenia blaszce i pieczemy przez około 25- 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Po upieczeniu ciasto przekładamy na ściereczkę kuchenną i zawijamy na kształt rolady. Odkładamy do wystudzenia.
  4. Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy, osączamy i kroimy na połówki, jeśli nie są już pokrojone. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
  5. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i żelatynę.
  6. Na biszkopcie rozsmarowujemy bitą śmietanę , układamy na nim rządek brzoskwiń i zawijamy na kształt rolady.
  7. Roladę odkładamy w chłodne miejsce do momentu, gdy masa stężeje, następnie polewamy ją polewą czekoladową i posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Opis

Ciasto na chłodniejsze dni.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!