Ciasto kokosowe a'la rafaello
m7
Gdy masz ochotę na rafaello, zrób to ciasto - smakuje identycznie i w dodatku jest go więcej, więc to idealna opcja dla każdego łasucha. Ciasto można zrobić z gotowych biszkoptów lub upiec wcześniej biszkopt.
0
0 / 0
Gdy masz ochotę na rafaello, zrób to ciasto - smakuje identycznie i w dodatku jest go więcej, więc to idealna opcja dla każdego łasucha. Ciasto można zrobić z gotowych biszkoptów lub upiec wcześniej biszkopt.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
0.30 szkl. ajerkoniak
2 szt. biszkopty
2 szt. biała czekolada
1 szt. śmietanka tortowa
2 szt. śnieżka
3 szt. płatki migdałowe
30 dag. płatki kokosowe
Przygotowanie
Biszkopty wyłożyć na spód kwadratowej blachy.
Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.
Śmietanę ubijać ok. 5 minut. Dodać śnieżki i miksować kolejne 2 minuty.
Dodać nieduże, posiekane kawałki czekolady i kokos, zamieszać.
Mieszając wlać powoli ajerkoniak.
Część masy wyłożyć na biszkopty. Następnie ponownie ułożyć warstwę biszkoptów i wyłóż resztę masy. Na koniec sprószyć migdałami.
Wstawić na pół godziny do chłodnego miejsca, by biszkopty przeszły kokosowym aromatem.