Ciasto kokosowe a'la rafaello

m7
Ciasto kokosowe a'la rafaello

0

0 / 0

Gdy masz ochotę na rafaello, zrób to ciasto - smakuje identycznie i w dodatku jest go więcej, więc to idealna opcja dla każdego łasucha. Ciasto można zrobić z gotowych biszkoptów lub upiec wcześniej biszkopt.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

0.30 szkl. ajerkoniak

2 szt. biszkopty

2 szt. biała czekolada

1 szt. śmietanka tortowa

2 szt. śnieżka

3 szt. płatki migdałowe

30 dek. płatki kokosowe

Przygotowanie


1

Biszkopty wyłożyć na spód kwadratowej blachy.

2

Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.

3

Śmietanę ubijać ok. 5 minut. Dodać śnieżki i miksować kolejne 2 minuty.

4

Dodać nieduże, posiekane kawałki czekolady i kokos, zamieszać.

5

Mieszając wlać powoli ajerkoniak.

6

Część masy wyłożyć na biszkopty. Następnie ponownie ułożyć warstwę biszkoptów i wyłóż resztę masy. Na koniec sprószyć migdałami.

7

Wstawić na pół godziny do chłodnego miejsca, by biszkopty przeszły kokosowym aromatem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły