Ciasto kokosowe a'la rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto kokosowe a'la rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6609-1702057929992.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy masz ochotę na rafaello, zrób to ciasto - smakuje identycznie i w dodatku jest go więcej, więc to idealna opcja dla każdego łasucha. Ciasto można zrobić z gotowych biszkoptów lub upiec wcześniej biszkopt.
0
0 / 0
Gdy masz ochotę na rafaello, zrób to ciasto - smakuje identycznie i w dodatku jest go więcej, więc to idealna opcja dla każdego łasucha. Ciasto można zrobić z gotowych biszkoptów lub upiec wcześniej biszkopt.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
0.30 szkl. ajerkoniak
2 szt. biszkopty
2 szt. biała czekolada
1 szt. śmietanka tortowa
2 szt. śnieżka
3 szt. płatki migdałowe
30 dag. płatki kokosowe
Przygotowanie
Biszkopty wyłożyć na spód kwadratowej blachy.
Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.
Śmietanę ubijać ok. 5 minut. Dodać śnieżki i miksować kolejne 2 minuty.
Dodać nieduże, posiekane kawałki czekolady i kokos, zamieszać.
Mieszając wlać powoli ajerkoniak.
Część masy wyłożyć na biszkopty. Następnie ponownie ułożyć warstwę biszkoptów i wyłóż resztę masy. Na koniec sprószyć migdałami.
Wstawić na pół godziny do chłodnego miejsca, by biszkopty przeszły kokosowym aromatem.