0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
śmietana
3 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier puder
3 Sztuki
Żółtko
20 Dekagramów
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masa:
  2. 2 budynie waniliowe ugotować (3 szklanki mleka)
  3. Ubić 3 białka + cukier (0.5 szklanki) + 20 dag kokosu.
  4. Piec w temperaturze 175-200

Opis

Polecam przepyszny wypiek z masą w postaci waniliowego budyniu. Piec około 30 minut, ale zaznaczam że należy patrzeć jak sie piecze.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!