0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
20 Łyżeczek
KAWA ROZPUSZCZALNA
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
JAJA
200 Gramów
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
mleko
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kawę podgrzać z mlekiem do momentu rozpuszczenia się.
  2. Jajka ubić z cukrem i margaryną.
  3. Dodać kawę z mlekiem, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zmiksować.
  4. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).

Podobne przepisy

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!