Ciasto kawowe

blackpearl20
Ciasto kawowe

0

0 / 0

Ciasto kawowe do kawy? To idealny przepis dla fanów kawy, a w dodatku przepis na nie jest banalnie prosty i zawsze wychodzi.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżecz. proszek do pieczenia

20 łyżecz. kawa rozpuszczalna

1 szkl. cukier

4 szt. jaja

200 g margaryna zwykła

0.50 szkl. mleko

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Kawę podgrzać z mlekiem do momentu rozpuszczenia się.

2

Jajka ubić z cukrem i margaryną.

3

Dodać kawę z mlekiem, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zmiksować.

4

Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły