Ciasto kawowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
blackpearl20
![Ciasto kawowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975410531.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto kawowe do kawy? To idealny przepis dla fanów kawy, a w dodatku przepis na nie jest banalnie prosty i zawsze wychodzi.
0
0 / 0
Ciasto kawowe do kawy? To idealny przepis dla fanów kawy, a w dodatku przepis na nie jest banalnie prosty i zawsze wychodzi.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
20 łyżecz. kawa rozpuszczalna
1 szkl. cukier
4 szt. jaja
200 g margaryna zwykła
0.50 szkl. mleko
1 szczyp. sól
Przygotowanie
1
Kawę podgrzać z mlekiem do momentu rozpuszczenia się.
2
Jajka ubić z cukrem i margaryną.
3
Dodać kawę z mlekiem, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zmiksować.
4
Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).