Ciasto kawowe
blackpearl20
Ciasto kawowe do kawy? To idealny przepis dla fanów kawy, a w dodatku przepis na nie jest banalnie prosty i zawsze wychodzi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
482
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto kawowe do kawy? To idealny przepis dla fanów kawy, a w dodatku przepis na nie jest banalnie prosty i zawsze wychodzi.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
20 łyżecz. kawa rozpuszczalna
1 szkl. cukier
4 szt. jaja
200 g margaryna zwykła
0.50 szkl. mleko
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Kawę podgrzać z mlekiem do momentu rozpuszczenia się.
Jajka ubić z cukrem i margaryną.
Dodać kawę z mlekiem, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zmiksować.
Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 50-60 minut (do suchego patyczka).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
482
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.