3

Składniki

0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Łyżeczka
cukier puder
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
śmietanka kremowa 30%
0.5 Szklanki
cukier puder
7 Sztuk
Śmietana fix Oetcera
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
25 Dekagramów
Margaryna Kasia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko gotować w wodzie,mocno zanurzone,przez 2 godziny.Nie otwierać jak jest gorące!!!!!!
  2. Składniki połączyć i zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części i piec przez około 15 min, w nagrzanym piekarniku do 200 st.
  3. Ubić śmietanę z łyżeczką cukru pudru,pod koniec ubijania wsypać śmietanę fix i ubić.
  4. Na jedno upieczone ciasto wyłożyć śmietanę,przykryć drugim ciastem i całość polać karmelem z mleka skondensowanego.
  5. Można całość posypać płatkami migdałów lub drobno posiekanymi orzechami.Przechowywać w lodówce!

Opis

Nikogo specjalnie nie muszę zachęcać do upieczenia tego ciasta:)jest super!!!!!!

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!