3

Składniki

0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Łyżeczka
cukier puder
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
śmietanka kremowa 30%
0.5 Szklanki
cukier puder
7 Sztuk
Śmietana fix Oetcera
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
25 Dekagramów
Margaryna Kasia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko gotować w wodzie,mocno zanurzone,przez 2 godziny.Nie otwierać jak jest gorące!!!!!!
  2. Składniki połączyć i zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części i piec przez około 15 min, w nagrzanym piekarniku do 200 st.
  3. Ubić śmietanę z łyżeczką cukru pudru,pod koniec ubijania wsypać śmietanę fix i ubić.
  4. Na jedno upieczone ciasto wyłożyć śmietanę,przykryć drugim ciastem i całość polać karmelem z mleka skondensowanego.
  5. Można całość posypać płatkami migdałów lub drobno posiekanymi orzechami.Przechowywać w lodówce!

Opis

Nikogo specjalnie nie muszę zachęcać do upieczenia tego ciasta:)jest super!!!!!!

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!