Ciasto karmelowe z bitą śmietaną

m7
Ciasto karmelowe z bitą śmietaną

3

0 / 0

Do spróbowania ciasta karmelowego z bitą śmietaną nikogo nie trzeba namawiać. Jest przepyszne i nada się również na urodzinowy tort.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 kg mąka pszenna tortowa

1 łyżeczka cukier puder

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 l śmietanka kremowa 30%

0.50 szkl. cukier puder

7 szt. śmietana fix oetcera

1 szt. mleko zagęszczone słodzone

4 szt. żółtko jaja kurzego

25 dek. margaryna kasia

Przygotowanie


1

Mleko skondensowane gotować w wodzie, mocno zanurzone, przez 2 godziny. Otworzyć dopiero po przestudzeniu.

2

Składniki na ciasto połączyć i zagnieść.Podzielić na dwie części i każde piec przez około 15 min, w nagrzanym piekarniku do 200 st.

3

Ubić śmietanę z łyżeczką cukru pudru, pod koniec ubijania wsypać śmietanę fix i ubić.

4

Na jedno upieczone ciasto wyłożyć śmietanę, przykryć drugim ciastem i całość polać karmelem z mleka skondensowanego.

5

Można całość posypać płatkami migdałów lub drobno posiekanymi orzechami.Przechowywać w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły