3

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
5 Sztuk
jajko
125 Gramów
masło
1.5 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
210 Gramów
cukier puder
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
2 Szklanki
Śmietana kremówka
5 Sztuk
banan
2 Sztuki
cytryna
6 Łyżek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto biszkoptowe: Białka oddzielamy od żółtek. Masło (musi być miękkie) ucieramy do białości, dodajemy kakao i miksujemy. Kawę rozpuszczamy w łyżce gorącej wody, dodajemy do masy wraz ze 150 g cukru pudru i żółtkami, nadal miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy ciągle mieszając. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 25-30 minut, a następnie ciasto wystudzamy.
  2. Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody i pod koniec ubijania dodajemy do śmietanki. 1/3 porcji odkładamy.
  3. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. Na pierwszej części rozsmarowujemy dżem i wykładamy przecięte wzdłuż banany. Skrapiamy sokiem z cytryn, a następnie wykładamy na nie krem. Przykrywamy drugą częścią ciasta, a na wierzch wykładamy odłożoną część kremu. Na koniec ozdabiamy kakao DecoMorreno i schładzamy.

Podobne przepisy

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!