3

Składniki

1.5 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
93.75 Grama
3.75 Sztuki
jajko
93.75 Grama
masło
1.12 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
157.5 Grama
cukier puder
0.75 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2.25 Łyżeczki
ŻELATYNA
1.5 Szklanki
Śmietana kremówka
3.75 Sztuki
banan
1.5 Sztuki
cytryna
4.5 Łyżki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto biszkoptowe: Białka oddzielamy od żółtek. Masło (musi być miękkie) ucieramy do białości, dodajemy kakao i miksujemy. Kawę rozpuszczamy w łyżce gorącej wody, dodajemy do masy wraz ze 150 g cukru pudru i żółtkami, nadal miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy ciągle mieszając. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 25-30 minut, a następnie ciasto wystudzamy.
  2. Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody i pod koniec ubijania dodajemy do śmietanki. 1/3 porcji odkładamy.
  3. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. Na pierwszej części rozsmarowujemy dżem i wykładamy przecięte wzdłuż banany. Skrapiamy sokiem z cytryn, a następnie wykładamy na nie krem. Przykrywamy drugą częścią ciasta, a na wierzch wykładamy odłożoną część kremu. Na koniec ozdabiamy kakao DecoMorreno i schładzamy.

Podobne przepisy

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!