Ciasto kakaowe z masłem orzechowym

decomorreno
Ciasto kakaowe z masłem orzechowym

0

0 / 0

Ciasto kakaowe z masłem orzechowym to pyszne połączenie, a z kakaową polewą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to idealny przepis na wizytę niezapowiedzianych gości - prosty i szybki.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

1 szkl. cukier trzcinowy

0.60 szkl. masło orzechowe

0.30 szkl. olej

2 szt. jajko

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

3 łyżka woda

3 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka cukier

100 g masło

2 łyżeczka truskawki liofilizowane

Przygotowanie


1

Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

2

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać mleko, olej, dodać masło orzechowe, wymieszać.

3

Mąkę przesiać z kakao, sodą oraz proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.

4

Przelać do formy (24 cm x 24 cm) wysmarowanej masłem oraz obsypanej kaszą manną/mąką.

5

Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut.

6

Masło z wodą i cukrem podgrzewać w rondelku, aż do rozpuszczenia się cukru i masła. Na koniec rózgą kuchenną wmieszać kakao. Polać ciasto, oprószyć pudrem z liofilizowanych owoców.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły