Ciasto kakaowe z masłem orzechowym
decomorreno
Ciasto kakaowe z masłem orzechowym to pyszne połączenie, a z kakaową polewą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to idealny przepis na wizytę niezapowiedzianych gości - prosty i szybki.
0
0 / 0
Ciasto kakaowe z masłem orzechowym to pyszne połączenie, a z kakaową polewą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to idealny przepis na wizytę niezapowiedzianych gości - prosty i szybki.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
1 szkl. cukier trzcinowy
0.60 szkl. masło orzechowe
0.30 szkl. olej
2 szt. jajko
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
3 łyżka woda
3 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka cukier
100 g masło
2 łyżecz. truskawki liofilizowane
Przygotowanie
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać mleko, olej, dodać masło orzechowe, wymieszać.
Mąkę przesiać z kakao, sodą oraz proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Przelać do formy (24 cm x 24 cm) wysmarowanej masłem oraz obsypanej kaszą manną/mąką.
Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut.
Masło z wodą i cukrem podgrzewać w rondelku, aż do rozpuszczenia się cukru i masła. Na koniec rózgą kuchenną wmieszać kakao. Polać ciasto, oprószyć pudrem z liofilizowanych owoców.