9

Składniki

7 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Szklanka
Mąka Lubella Puszysta
1.5 Szklanki
cukier
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
Mleko 2%
3 Łyżki
Masło roztopione
1.75 Szklanki
Gorąca woda
1 Łyżka
bita śmietana
2 Łyżki
Lody śmietankowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 st. W misce mieszamy suche składniki: mąkę, 3 łyżki kakao, ¾ szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy następnie mleko z olejem i dokładnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy do ceramicznego/żaroodpornego naczynia i wyrównujemy jego powierzchnię.
  2. W małej misce łączymy 4 łyżki kakao i pozostałe ¾ szklanki cukru, wysypujemy je bezpośrednio na ciasto i całość zalewamy gorącą wodą.
  3. Ciasto pieczemy przez około 35 - 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy ciasto na kilka minut aby lekko wystygło. Nakładając ciasto, każdą porcje oblewamy sosem, który powstał na dnie formy. Ciasto podajemy z dodatkiem bitej śmietany lub gałką ulubionych lodów.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!