1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
Masło lub margaryna
1 Szklanka
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Puszka brzoskwiń
1 Łyżka
cukier puder
30 Dekagramów
Jogurt
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka z połową cukru utrzeć mikserem na puszstą masę. Dodać miękkie masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy a na samym końcu jogurt.
  2. białka ubić z resztą cukru i dodać do wcześniejszej mieszanki.
  3. Ciasto wylać do przygotowanej formy, a na wierzch ułożyć cienko pokrojone brzoskwinie.Piec ok. 45 minut w rozgrzanym do 175 stopni c piekarniku .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne jak i zimowe wieczory, ale równie dobrze smakuje na wiosennym pikniku

Podobne przepisy

Tort leśny mech

Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Czekociasto z patelni

Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!