1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
Masło lub margaryna
1 Szklanka
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Puszka brzoskwiń
1 Łyżka
cukier puder
30 Dekagramów
Jogurt
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka z połową cukru utrzeć mikserem na puszstą masę. Dodać miękkie masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy a na samym końcu jogurt.
  2. białka ubić z resztą cukru i dodać do wcześniejszej mieszanki.
  3. Ciasto wylać do przygotowanej formy, a na wierzch ułożyć cienko pokrojone brzoskwinie.Piec ok. 45 minut w rozgrzanym do 175 stopni c piekarniku .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne jak i zimowe wieczory, ale równie dobrze smakuje na wiosennym pikniku

Podobne przepisy

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!