Ciasto jogurtowe
m7
Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne, jak i zimowe wieczory. Puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami jest wyśmienite.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
185
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne, jak i zimowe wieczory. Puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami jest wyśmienite.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka masło
1 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna
4 szt. jaja l
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. puszka brzoskwiń
1 łyżka cukier puder
30 dag. jogurt
Przygotowanie
Żółtka z połową cukru utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać miękkie masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy a na samym końcu jogurt.
Białka ubić z resztą cukru i dodać do wcześniejszej mieszanki.
Ciasto wylać do przygotowanej formy, a na wierzch ułożyć cienko pokrojone brzoskwinie. Piec ok. 45 minut w rozgrzanym do 175 stopni C piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
185
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.