Ciasto jogurtowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto jogurtowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415993.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne, jak i zimowe wieczory. Puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami jest wyśmienite.
1
0 / 0
Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne, jak i zimowe wieczory. Puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami jest wyśmienite.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka masło
1 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna
4 szt. jaja l
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. puszka brzoskwiń
1 łyżka cukier puder
30 dag. jogurt
Przygotowanie
Żółtka z połową cukru utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać miękkie masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy a na samym końcu jogurt.
Białka ubić z resztą cukru i dodać do wcześniejszej mieszanki.
Ciasto wylać do przygotowanej formy, a na wierzch ułożyć cienko pokrojone brzoskwinie. Piec ok. 45 minut w rozgrzanym do 175 stopni C piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.