Ciasto jogurtowe

m7
Ciasto jogurtowe

1

0 / 0

Pyszne ciasto, wspaniałe zarówno na jesienne, jak i zimowe wieczory. Puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami jest wyśmienite.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło

1 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna

4 szt. jaja l

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. puszka brzoskwiń

1 łyżka cukier puder

30 dek. jogurt

Przygotowanie


1

Żółtka z połową cukru utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać miękkie masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy a na samym końcu jogurt.

2

Białka ubić z resztą cukru i dodać do wcześniejszej mieszanki.

3

Ciasto wylać do przygotowanej formy, a na wierzch ułożyć cienko pokrojone brzoskwinie. Piec ok. 45 minut w rozgrzanym do 175 stopni C piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły