Ciasto jesienne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto jesienne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5955-1702057895365.jpeg&w=3840&q=75)
Dobre ciasto na jesienne wieczory ze śliwkami i dużą ilością cukru pudru. Pycha.
1
0 / 0
Dobre ciasto na jesienne wieczory ze śliwkami i dużą ilością cukru pudru. Pycha.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
24 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.25 szkl. woda
0.75 szkl. olej
5 szt. jaja kurze całe
80 dag. śliwki
Przygotowanie
1
Ubić białka z solą na pianę, dodać cukier i dodawać po kolei żółtka.
2
Stopniowo w czasie ubijania dodawać wodę i olej.
3
Dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać.
4
Ciasto wylać na blachę, rozsypać śliwki. Piec 35 minut w 180 stopniach.