Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973471807.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wyśmienicie smakuje podana w towarzystwie barszczyku Krakus.
0
4.6 / 5
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wyśmienicie smakuje podana w towarzystwie barszczyku Krakus.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
300 g szpinak mrożony
150 g ser feta
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy szpinak się rozmrozi, dusimy go chwilę, po czym zestawiamy z ognia, dodajemy fetę.
Przestudzony farsz rozsmarowujemy na płacie ciasta francuskiego.
Radełkiem kroimy ciasto na cienkie paski, które lekko skręcamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
Podajemy z barszczem przygotowanym z koncentratu barszczu Krakus.