Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

formularz
Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

0

4.6 / 5

Łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Wyśmienicie smakuje podana w towarzystwie barszczyku Krakus.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

300 g szpinak mrożony

150 g ser feta

3 szt. ząbek czosnku

1 łyżka olej

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

2

Gdy szpinak się rozmrozi, dusimy go chwilę, po czym zestawiamy z ognia, dodajemy fetę.

3

Przestudzony farsz rozsmarowujemy na płacie ciasta francuskiego.

4

Radełkiem kroimy ciasto na cienkie paski, które lekko skręcamy.

5

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

6

Podajemy z barszczem przygotowanym z koncentratu barszczu Krakus.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1360

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

131

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły