1

Składniki

1 Kilogram
twaróg
1 Kilogram
wiśnie
1 Sztuka
budyń waniliowy
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
sok z cytryny
1.5 Łyżki
rum
2 Łyżki
cukier puder
45 Dekagramów
ciasto francuskie
20 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozmrozić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pokroić na 10 kwadratów. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 9 kwadratów ciasta ułożyć jeden na drugim, brzegi dokładnie docisnąć, wierzch nakłuwać widelcem. Ostatnią część ciasta pokroić na 10 wąskich pasków, przylepić na brzegach.
  2. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. C, wstawić ciasto, piec ok. 10 min.
  3. Przygotować masę: oddzielić żółtka od białek. Twaróg utrzeć z sokiem z cytryny, rumem, budyniem waniliowym i żółtkami. Nie przerywając ucierania, dodać 15 dag cukru. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem, ostrożnie wymieszać z masą.
  4. Podpieczone ciasto posmarować masą serową, obłożyć wydrylowanymi wiśniami.
  5. Piec 35-40 min. w temp. 180 st. C. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Opis

Pyszny deser.

Podobne przepisy

Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizowaną gruszką

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Jabłecznik z budyniem

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Jabłecznik z budyniem

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!