Ciasto francuskie z pieczarkami

eluchap
Ciasto francuskie z pieczarkami

0

0 / 0

Z ciasta francuskiego można zrobić przekąski na słono i wypieki na słodko. Polecamy ciasto francuskie z pieczarkami i cebulą. Pyszne, idealne na spotkanie z przyjaciółmi.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

0.30 kostka margaryna zwykła

1 szt. ciasto francuskie

3 szt. cebula

50 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Pieczarki, cebulę pokroić w plasterki, dodać przyprawy i udusić na patelni aż do miękkości i wyparowania soków.(ja w czasie duszenia dolewam trochę wodę)

2

Rozłożyć ciasto francuskie na środek ciasta,nałożyć zimny farsz. Zwinąć położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Piec w temp.200stopni. Przez 15-20minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

366

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły