Ciasto francuskie z orzechową glazurą

m7
Ciasto francuskie z orzechową glazurą

0

0 / 0

Prosty i bardzo smaczny przepis na szybki deser z ciasta francuskiego. Deser pełen orzechów i karmelu. Pycha!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 opak. ciasto francuskie

150 g masa kajmakowa

50 g miód

50 g orzechy włoskie

50 g płatki migdałów

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 200 ℃.

2

Wyłóż formę do pieczenia ciastem francuskim, zachowując brzegi ciasta na wyłożenie boków.

3

W misce połącz masę kajmakową z miodem, dodaj posiekane orzechy włoskie i migdały. Wymieszaj wszystko dokładnie.

4

Rozprowadź równomiernie przygotowaną masę na cieście francuskim.

5

Wstaw formę do piekarnika i piecz przez około 20-25 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złocisto-brązowe.

6

Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły