Ciasto francuskie z orzechową glazurą
m7
Prosty i bardzo smaczny przepis na szybki deser z ciasta francuskiego. Deser pełen orzechów i karmelu. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
220
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosty i bardzo smaczny przepis na szybki deser z ciasta francuskiego. Deser pełen orzechów i karmelu. Pycha!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. ciasto francuskie
150 g masa kajmakowa
50 g miód
50 g orzechy włoskie
50 g płatki migdałów
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200 ℃.
Wyłóż formę do pieczenia ciastem francuskim, zachowując brzegi ciasta na wyłożenie boków.
W misce połącz masę kajmakową z miodem, dodaj posiekane orzechy włoskie i migdały. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Rozprowadź równomiernie przygotowaną masę na cieście francuskim.
Wstaw formę do piekarnika i piecz przez około 20-25 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złocisto-brązowe.
Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
220
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.