Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Kilogram
gruszka
1 Łyżeczka
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
cynamon
0.5 Szklanki
cukier
3 Sztuki
ciasto francuskie
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
cukier puder
25 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasta francuskie rozkładamy na blachach i pieczemy przez około 15 minut w temp. 200 stopni.
  2. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę wykrawając z nich gniazda nasienne.
  3. W garnku lub na patelni robimy karmel dodając do niego sok z cytryny i pokrojone gruszki, następnie cynamon, gruszki podduszamy tak, żeby stały się miękkie, ale nie rozpadły się.
  4. Zagęszczamy je mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
  5. Na pierwszą warstwę ciasta francuskiego nakładamy gruszki, przykrywamy drugą warstwą i odstawiamy do wystudzenia.
  6. Budynie gotujemy na mleku i studzimy.
  7. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puch dodając po łyżce budyniu.
  8. Masę rozsmarowujemy na cieście i przykrywamy ostatnią warstwą ciasta francuskiego. Posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Ciasto, które wbrew pozorom przygotowuje się ekspresowo.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!