Ciasto francuskie z jabłkiem
eluchap
Coś pysznego dla każdego, czyli ciasto francuskie z jabłkiem i twarożkiem. Te ciasteczka przygotujesz ekspresowo. Sprawdza się idealnie, kiedy odwiedzą Cię niespodziewani goście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Coś pysznego dla każdego, czyli ciasto francuskie z jabłkiem i twarożkiem. Te ciasteczka przygotujesz ekspresowo. Sprawdza się idealnie, kiedy odwiedzą Cię niespodziewani goście.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. jabłka
2 łyżka cukier
20 dag. twaróg chudy
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty.
Jabłko obrać, pokroić w małą kostkę.
Twaróg wymieszać z cukrem.
Na środek kwadratów położyć łyżkę twarogu i jabłka, zlepić cztery końce ze sobą.
Piec przez 20 minut w 200 st. C.