Ciasto francuskie z jabłkiem

eluchap
Ciasto francuskie z jabłkiem

0

0 / 0

Coś pysznego dla każdego, czyli ciasto francuskie z jabłkiem i twarożkiem. Te ciasteczka przygotujesz ekspresowo. Sprawdza się idealnie, kiedy odwiedzą Cię niespodziewani goście.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. ciasto francuskie

1 szt. jabłka

2 łyżka cukier

20 dag. twaróg chudy

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty.

2

Jabłko obrać, pokroić w małą kostkę.

3

Twaróg wymieszać z cukrem.

4

Na środek kwadratów położyć łyżkę twarogu i jabłka, zlepić cztery końce ze sobą.

5

Piec przez 20 minut w 200 st. C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły