Ciasto francuskie z jabłkiem
eluchap
Coś pysznego dla każdego, czyli ciasto francuskie z jabłkiem i twarożkiem. Te ciasteczka przygotujesz ekspresowo. Sprawdza się idealnie, kiedy odwiedzą Cię niespodziewani goście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Coś pysznego dla każdego, czyli ciasto francuskie z jabłkiem i twarożkiem. Te ciasteczka przygotujesz ekspresowo. Sprawdza się idealnie, kiedy odwiedzą Cię niespodziewani goście.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. jabłka
2 łyżka cukier
20 dag. twaróg chudy
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty.
Jabłko obrać, pokroić w małą kostkę.
Twaróg wymieszać z cukrem.
Na środek kwadratów położyć łyżkę twarogu i jabłka, zlepić cztery końce ze sobą.
Piec przez 20 minut w 200 st. C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.