Ciasto fasoLove o smaku pomarańczLove

AnnaBanasiak
Ciasto fasoLove o smaku pomarańczLove

0

0 / 0

Ciasto z fasoli - Brownie o smaku pomarańczy, to pyszny czekoladowy wypiek. Pierwszy raz nie będzie ostatni i nikomu do głowy nie przyjdzie, że to ciasto z fasoli!

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 puszka fasola biała

1 szt. banan

2 łyżka kakao decomorreno

1.50 łyżka olej kokosowy

0.60 szt. czekolada gorzka

2 łyżka mleko uht 0,5%

2 szt. jaja kurze całe

0.50 opak. dżem łowicz pomarańcza i cytryna

2 łyżecz. proszek do pieczenia

2 łyżka miód

Przygotowanie


1

Nastawiamy piekarnik na 180 ° niech się nagrzewa. Fasolę bardzo dokładnie wypłukać zimną wodą.

2

Pozostałe składniki oprócz czekolady i mleka blendujemy na jednolitą masę.

3

Masę przelewamy do małej keksówki. Jeśli nie macie keksówki możecie poradzić sobie tak, jak ja. ;)

4

Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia, najlepiej w chłodne miejsce na około 30-45 minut.

5

Po wystygnięciu przecinamy ciasto na pół i smarujemy dżemem pomarańczowo cytrynowym Łowicz.

6

W małym garnuszku, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka, tak by uzyskać polewę, którą polewamy gotowe ciasto.

7

Ciasto wstawiamy do piekarnika na pół godziny.

8

Ciasto możemy przyozdobić kawałkami pomarańczy.

9

Ciasto gotowe ! Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

196

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły