Ciasto fasoLove o smaku pomarańczLove
AnnaBanasiak
Ciasto z fasoli - Brownie o smaku pomarańczy, to pyszny czekoladowy wypiek. Pierwszy raz nie będzie ostatni i nikomu do głowy nie przyjdzie, że to ciasto z fasoli!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto z fasoli - Brownie o smaku pomarańczy, to pyszny czekoladowy wypiek. Pierwszy raz nie będzie ostatni i nikomu do głowy nie przyjdzie, że to ciasto z fasoli!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 puszka fasola biała
1 szt. banan
2 łyżka kakao decomorreno
1.50 łyżka olej kokosowy
0.60 szt. czekolada gorzka
2 łyżka mleko uht 0,5%
2 szt. jaja kurze całe
0.50 opak. dżem łowicz pomarańcza i cytryna
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżka miód
Przygotowanie
Nastawiamy piekarnik na 180 ° niech się nagrzewa. Fasolę bardzo dokładnie wypłukać zimną wodą.
Pozostałe składniki oprócz czekolady i mleka blendujemy na jednolitą masę.
Masę przelewamy do małej keksówki. Jeśli nie macie keksówki możecie poradzić sobie tak, jak ja. ;)
Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia, najlepiej w chłodne miejsce na około 30-45 minut.
Po wystygnięciu przecinamy ciasto na pół i smarujemy dżemem pomarańczowo cytrynowym Łowicz.
W małym garnuszku, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka, tak by uzyskać polewę, którą polewamy gotowe ciasto.
Ciasto wstawiamy do piekarnika na pół godziny.
Ciasto możemy przyozdobić kawałkami pomarańczy.
Ciasto gotowe ! Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.