0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Puszka
Fasola biała
1 Sztuka
banan
1.5 Łyżki
Olej kokosowy
0.6 Sztuki
czekolada gorzka
2 Łyżki
mleko UHT 0,5%
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Opakowania
Dżem łowicz pomarańcza i cytryna
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżki
miód
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 ° niech się nagrzewa. Fasolę bardzo dokładnie wypłukać zimną wodą.
  2. Pozostałe składniki oprócz czekolady i mleka blendujemy na jednolitą masę.
  3. Masę przelewamy do małej keksówki. Jeśli nie macie keksówki możecie poradzić sobie tak, jak ja. ;)
  4. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia, najlepiej w chłodne miejsce na około 30-45 minut.
  5. Po wystygnięciu przecinamy ciasto na pół i smarujemy dżemem pomarańczowo cytrynowym Łowicz.
  6. W małym garnuszku, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka, tak by uzyskać polewę, którą polewamy gotowe ciasto.
  7. Ciasto wstawiamy do piekarnika na pół godziny.
  8. Ciasto możemy przyozdobić kawałkami pomarańczy.
  9. Ciasto gotowe ! Smacznego.

Opis

Ciasto z fasoli - Brownie o smaku pomarańczy, to pyszny czekoladowy wypiek. Pierwszy raz nie będzie ostatni i nikomu do głowy nie przyjdzie, że to ciasto z fasoli!

Podobne przepisy

Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Przepis
Średni Do 40 min
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Muffinki z Mlekołakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Kokosowo-Kakaowe Trufle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokosowo-Kakaowe Trufle

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Kakaowy Shake

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!