Ciasto dyniowo-marchewkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
moderacja.uwielbiampl
![Ciasto dyniowo-marchewkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245909.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto dyniowo-marchewkowe to obowiązkowy wypiek na jesienne, długie popołudnia. Wypróbuj naszego prostego przepisu na aromatyczne ciasto i umil sobie jesień.
0
5 / 1
Ciasto dyniowo-marchewkowe to obowiązkowy wypiek na jesienne, długie popołudnia. Wypróbuj naszego prostego przepisu na aromatyczne ciasto i umil sobie jesień.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szkl. dynia
1 szkl. marchewka
2 łyżka cukier
4 szt. jajko
0.50 szkl. olej
0.50 szkl. cukier
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżka cynamon
Przygotowanie
Startą marchewkę oraz dynię przesypać do miski i dodać 2 łyżki cukru, wymieszać i odstawić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę.
Do miski przesiać mąkę, dodać proszek, sodę i cynamon.
Do miski z marchwią i dynią dodać ubitą pianę, dodać olej, przesianą mąkę i wymieszać. Przelać do formy i piec około godziny w 180 stopniach.
Opcjonalnie możemy polać lukrem i posypać prażonymi pestkami dyni.