Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z wizytami u babci, a przecież jest tak proste do wykonania, że może gościć w naszych domach prawie codziennie. Wypróbuj przepis Uwielbiam na ten apetyczny wypiek z kruszonką, wanilią i soczystymi borówkami.
4 | Szklanki | ||
![]() |
|||
4 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
1 | Sztuka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
1 | Sztuka |
Laska wanilii
|
|
300 | Gramów |
borówki amerykańskie
|
|
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
Zaczyn |
|||
50 | Gramów |
drożdże
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
Forma |
|||
5 | Gramów |
masło
|
|
1 | Łyżka |
bułka tarta
|
|
Kruszonka |
|||
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
50 | Gramów |
cukier
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |