2

Składniki

140 Gramów
cukier
120 Gramów
Roztopione masło
500 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta luksusowa
50 Gramów
Świeże drożdże
0.66 Szklanki
Ciepłe mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Mieszanka owoców mrożonych
1 Łyżka
cukier puder
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Posyp kruszonką.
  2. Przygotuj zaczyn.
  3. Do miski pokrusz drożdże.
  4. Wlej 4-5 łyżek ciepłego mleka.
  5. wsyp 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki.
  6. Wymieszaj i odstaw aż wyrośnie zaczyn.
  7. Do miski wysp mąkę.
  8. Wlej zaczyn, masło i resztę mleka.
  9. Dodaj jajka.
  10. Wsyp cukier.
  11. Wyrób jednolite ciasto.
  12. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia.
  13. Przygotuj kruszonkę.
  14. Kruszonka: (1 łyżka masła, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki mąki)
  15. Rozpuść masło. Wsyp cukier puder i mąkę.
  16. Wymieszaj składniki aż powstaną grudki.
  17. Ciasto przełóż do foremki.
  18. Na górze ułóż owoce.
  19. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni.
  20. piecz przez 35-40 minut.

Opis

Z owocami.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Strudel w budyniu

Średni Do 3 godz

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!