Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Dobre ciasto drożdżowe powinni wyjść lekkie i puszyste. Z dodatkiem kruszonki takie ciasto jest idealne. Można podawać z ulubioną konfiturą, miodem lub kakao.
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
2 | Łyżeczki |
CUKIER WANILIOWY
|
|
0.3 | Kostki |
margaryna
|
|
3 | Szklanki |
mąka pszenna
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
0.5 | Szklanki |
Mąka pszenna na kruszonke
|
|
5 | Sztuk |
JAJA
|
|
1 | Sztuka |
Jajko do smarowania ciasta
|
|
2 | Łyżki |
Cukier puder do posypania
|
|
1 | Łyżka |
drożdże
|
|
1 | Łyżka |
Tłuszcz do wysmarowania formy
|
|
3 | Łyżki |
Cukier na kruszonke
|
|
4 | Dekagramy |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |