Ciasto czekoladowe z mlekiem migdałowym

EkspertOdKuchni
Ciasto czekoladowe z mlekiem migdałowym

0

0 / 0

Jeśli jesteś fanem mocno czekoladowych wypieków, ten przepis jest dla Ciebie! Puszyste ciasto czekoladowe na mleku migdałowym przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości. Co więcej, jest ono wyjątkowo proste i szybkie przygotowanie — zaserwujesz je bez większego wysiłku. Jeśli masz ochotę na orzeźwiającą wersję, dodaj do ciasta czekoladowego świeże lub mrożone owoce np. maliny, truskawki lub wiśnie. Możesz udekorować je również według własnego uznania, dodając na wierzch wiórki kokosowe, płatki migdałów lub pokrojone owoce. Smacznego!

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka proszek do pieczenia

0.50 szkl. tymbark just plants migdał

80 g masło

100 g czekolada

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzej do 170°C, formę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W garnku umieść pokrojone masło i połamaną czekoladę, podgrzej, mieszając, aż składniki się rozpuszczą.

3

Odstaw z ognia, dodaj Tymbark Just Plants migdał i mieszaj.

4

W misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia, połącz z jajami i czekoladą na jednolite ciasto.

5

Przelej ciasto do formy i piecz około 45 minut.

6

Możesz przygotować także polewę: podgrzej w rondelku około 50 g pokruszonej czekolady i dodaj dużą łyżkę masła, a po chwili tą polewą oblej gotowe ciasto.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły