Ciasto czekoladowe z mlekiem migdałowym

Just Plants
Ciasto czekoladowe z mlekiem migdałowym

0

0 / 0

Jeśli jesteś fanem mocno czekoladowych wypieków, ten przepis jest dla Ciebie! Puszyste ciasto czekoladowe na mleku migdałowym przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodkości. Co więcej, jest ono wyjątkowo proste i szybkie przygotowanie — zaserwujesz je bez większego wysiłku. Jeśli masz ochotę na orzeźwiającą wersję, dodaj do ciasta czekoladowego świeże lub mrożone owoce np. maliny, truskawki lub wiśnie. Możesz udekorować je również według własnego uznania, dodając na wierzch wiórki kokosowe, płatki migdałów lub pokrojone owoce. Smacznego!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szkl. mąka

1 łyżka proszek do pieczenia

0.50 szkl. tymbark just plants migdał

80 g masło

100 g czekolada

2 szt. jaja

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzej do 170°C, formę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W garnku umieść pokrojone masło i połamaną czekoladę, podgrzej, mieszając, aż składniki się rozpuszczą.

3

Odstaw z ognia, dodaj Tymbark Just Plants migdał i mieszaj.

4

W misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia, połącz z jajami i czekoladą na jednolite ciasto.

5

Przelej ciasto do formy i piecz około 45 minut, aż do suchego patyczka.

6

Możesz przygotować także polewę z około 50 gramów czekolady i dużej łyżki masła — podgrzej masło i pokruszoną czekoladę w rondelku do płynnej konsystencji i oblej gotowe ciasto.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły