Ciasto czekoladowe z gruszkami

lubella
Ciasto czekoladowe z gruszkami

0

0 / 0

Ciasto czekoladowe z gruszkami to błyskawiczny i przepyszny pomysł na deser, z którego warto skorzystać podczas wizyty niespodziewanych gości. Połączenie ciasta czekoladowego z gruszkami to bardzo efektowne połączenie.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szkl. lubella mąka pełne ziarno pszenna

100 g cukier puder

90 g masło

60 mleko

2 szt. jajko

4 łyżka kakao decomorreno

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

3 szt. gruszka

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę, wbić jaja, zmiksować.

2

Przesiać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, wymieszać do połączenia się składników.

3

Odciąć spód w gruszkach, aby stabilnie stały.

4

Ciasto przelać do formy (10 cm x 24 cm), w niewielkich odstępach od siebie, wsadzić po kolei gruszki.

5

Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Piec około 25 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły