Ciasto czekoladowe z gruszkami
lubella
0
0 / 0
0
Ciasto czekoladowe z gruszkami to błyskawiczny i przepyszny pomysł na deser, z którego warto skorzystać podczas wizyty niespodziewanych gości. Połączenie ciasta czekoladowego z gruszkami to bardzo efektowne połączenie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. lubella mąka pełne ziarno pszenna
100 gr cukier puder
90 gr masło
60 mleko
2 szt jajko
4 łyżka kakao decomorreno
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szcz. sól
3 szt gruszka
Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę, wbić jaja, zmiksować.
Przesiać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, wymieszać do połączenia się składników.
Odciąć spód w gruszkach, aby stabilnie stały.
Ciasto przelać do formy (10 cm x 24 cm), w niewielkich odstępach od siebie, wsadzić po kolei gruszki.
Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Piec około 25 minut.