Ciasto czekoladowe z gruszkami

lubella

Ciasto czekoladowe z gruszkami to błyskawiczny i przepyszny pomysł na deser, z którego warto skorzystać podczas wizyty niespodziewanych gości. Połączenie ciasta czekoladowego z gruszkami to bardzo efektowne połączenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2153
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
271
gram
Tłuszcze
93
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto czekoladowe z gruszkami to błyskawiczny i przepyszny pomysł na deser, z którego warto skorzystać podczas wizyty niespodziewanych gości. Połączenie ciasta czekoladowego z gruszkami to bardzo efektowne połączenie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. lubella mąka pełne ziarno pszenna
100 g cukier puder
90 g masło
60 mleko
2 szt. jajko
4 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
3 szt. gruszka
Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę, wbić jaja, zmiksować.
Przesiać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, wymieszać do połączenia się składników.
Odciąć spód w gruszkach, aby stabilnie stały.
Ciasto przelać do formy (10 cm x 24 cm), w niewielkich odstępach od siebie, wsadzić po kolei gruszki.
Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Piec około 25 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2153
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
271
gram
Tłuszcze
93
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.