Ciasto czekoladowe z gruszkami
decomorreno
Idealnie wilgotne, puszyste, intensywnie czekoladowe i przepełnione słodkimi gruszkami ciasto, które zrobisz w oka mgnieniu. Przepis ten należy do jednych z najłatwiejszych… i najpyszniejszych :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
272
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealnie wilgotne, puszyste, intensywnie czekoladowe i przepełnione słodkimi gruszkami ciasto, które zrobisz w oka mgnieniu. Przepis ten należy do jednych z najłatwiejszych… i najpyszniejszych :)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szt. gruszki
60 g kakao decomorreno
200 g mąka pszenna
150 g masło
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
Przygotowanie
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ogonek. Kroimy w małą kostkę.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i kakao.
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jajka.
Dodajemy stopniowo mieszankę z mąką, ciągle miksujemy.
Dodajemy pokrojone gruszki i delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Po bokach smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
Przelewamy masę do formy. Pieczemy ciasto przez 40-45 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
272
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.