Ciasto czekoladowe z gruszkami

decomorreno
Ciasto czekoladowe z gruszkami

0

0 / 0

Idealnie wilgotne, puszyste, intensywnie czekoladowe i przepełnione słodkimi gruszkami ciasto, które zrobisz w oka mgnieniu. Przepis ten należy do jednych z najłatwiejszych… i najpyszniejszych :)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. gruszki

60 g kakao decomorreno

200 g mąka pszenna

150 g masło

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ogonek. Kroimy w małą kostkę.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

3

Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i kakao.

4

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jajka.

5

Dodajemy stopniowo mieszankę z mąką, ciągle miksujemy.

6

Dodajemy pokrojone gruszki i delikatnie mieszamy.

7

Formę wykładamy papierem do pieczenia. Po bokach smarujemy masłem i obsypujemy mąką.

8

Przelewamy masę do formy. Pieczemy ciasto przez 40-45 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

272

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły