1

Składniki

175 Gramów
masło
175 Gramów
cukier
200 Gramów
mąka
25 Gramów
kakao
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
pomarańcza
4 Sztuki
gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z cukrem na puszysto. W drugiej misce wymieszać ubite jaja z mąką i wmieszać do maślanej masy. Dodać kakao, sok i skórkę z pomarańczy i zmiksować. Masę przelać do formy (18x 28 cm) i wygładzić powierzchnie. Gruszki pokroić na cząstki i pokryć nimi wierzch ciasta. Piec w 180C przez 30-35 min.

Opis

Proste ciasto czekoladowe z zatopionymi w nim gruszkami.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Murzynek z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Przepis
Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!