Ciasto czekoladowe z gruszkami
m7
1
0 / 0
0
Proste ciasto czekoladowe z zatopionymi w nim gruszkami. Lekkie i puszyste, idealne do zrobienia do popołudniowej kawy.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
175 g masło
175 g cukier
200 g lubella mąka puszysta uniwersalna
25 g kakao decomorreno
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. pomarańcza
4 szt. gruszka
Przygotowanie
1
Masło utrzeć z cukrem na puszysto. W drugiej misce wymieszać ubite jaja z mąką i wmieszać do maślanej masy. Dodać kakao, sok i skórkę z pomarańczy i zmiksować. Masę przelać do formy (18 cm x 28 cm) i wygładzić powierzchnie. Gruszki pokroić na cząstki i pokryć nimi wierzch ciasta. Piec w 180 C przez 30-35 min.