Ciasto czekoladowe z gruszkami

m7
Ciasto czekoladowe z gruszkami

1

0 / 0

Proste ciasto czekoladowe z zatopionymi w nim gruszkami. Lekkie i puszyste, idealne do zrobienia do popołudniowej kawy.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

175 g masło

175 g cukier

200 g lubella mąka puszysta uniwersalna

25 g kakao decomorreno

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. pomarańcza

4 szt. gruszka

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem na puszysto. W drugiej misce wymieszać ubite jaja z mąką i wmieszać do maślanej masy. Dodać kakao, sok i skórkę z pomarańczy i zmiksować. Masę przelać do formy (18 cm x 28 cm) i wygładzić powierzchnie. Gruszki pokroić na cząstki i pokryć nimi wierzch ciasta. Piec w 180 C przez 30-35 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły