1

Składniki

174.97 Grama
masło
174.97 Grama
cukier
200.03 Grama
mąka
25.01 Grama
kakao
3 Sztuki
jaja kurze całe
0.97 Sztuki
pomarańcza
4.01 Sztuki
gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z cukrem na puszysto. W drugiej misce wymieszać ubite jaja z mąką i wmieszać do maślanej masy. Dodać kakao, sok i skórkę z pomarańczy i zmiksować. Masę przelać do formy (18x 28 cm) i wygładzić powierzchnie. Gruszki pokroić na cząstki i pokryć nimi wierzch ciasta. Piec w 180C przez 30-35 min.

Opis

Proste ciasto czekoladowe z zatopionymi w nim gruszkami.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!