0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
mleko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
Jajo
5 Sztuk
gruszka
30 Dekagramów
mąka
20 Dekagramów
Zmielone orzechy
20 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
masło
10 Dekagramów
Dżem np. morelowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć na jednolita masę z cukrem, cukrem waniliowym i dodawanymi kolejno żółtkami.
  2. Zmiksować (lub utrzeć w makutrze) z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia, orzechami, kakao i mlekiem. Na koniec ciasto wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto wyłożyć na natłuszczonej i posypanej bułką tartą brytfance. Powierzchnią wyrównać nożem. Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki i ułożyć na cieście.
  3. Piec 45 min. W piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. Po wyjęciu posmarować podgrzanym dżemem. Ps. Nie trzeba dodawać orzechów, jednakże lepsze jest z nimi.

Opis

Ciasto znakomicie smakuje, jak i świetnie prezentuje się na uroczystym stole. Nie wymaga dużo pracy, jest łatwe do przyrządzenia. Jego smak zachwyca niejedną osobę...

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!