Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jesień to sezon na dyniowe szaleństwo także w dziedzinie wypieków. Prezentujemy przepis na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z dynią, która odpowiada za mięsistość i wilgotność, a także za niebanalny smak ciasta. Oto idealny sposób na to, by w ciągu chwili powstało coś znakomitego i niebanalnego.
SKŁADNIKI NA CIASTO |
|||
210 | Gramów | ||
![]() |
|||
40 | Gramów | ||
![]() |
|||
190 | Gramów |
cukier
|
|
0.5 | Łyżeczki |
cynamon
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
2 | Sztuki |
Jajka
|
|
250 | Gramów |
dyniowe puree
|
|
125 | Mililitrów |
Olej roślinny
|
|
SKŁADNIKI NA POLEWĘ |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki |
masło
|
|
2 | Łyżki |
cukier
|
|
2 | Łyżki |
śmietana 36%
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |